Tuesday, January 26, 2010

Performance Event on Saturday 06.02.10 @ 20h

Eric Thielemans
Mauro Pawlowski & Antoine Boute
Butsenzeller
Miguel Sosa & Teun de Lange
Max Rouen
F.L.U.T.
W. Ravenveer


will play in DUNSMUIR the 6th of february 2010 from 20.00hrs

DUNSMUIR
Alexandra Crouwers

Base-Alpha gallery
Kattenberg 12
2140 Antwerp-Borgerhout
Open: wed. – sat. from 14.00 – 18.00

“One warning: If you visit Dunsmuir, you may never want to leave your "new home" again.”
(tekst van de website van The Dunsmuir Chamber of Commerce & Visitor’s Center)

“Just drove through Dunsmuir today on my drive back from Oregon to Los Angeles and thought of you. 899 miles of clear sky, and 1 mile of thick fog surrounding Dunsmuir.”
(bericht, achtergelaten op facebook)

Tijdens een road-trip reed Alexandra Crouwers met haar twee metgezellen bij zonsondergang Dunsmuir binnen, een dorp in de bergen van het noorden van Californië, vlakbij de slapende vulkaan Shasta. Minder dan vijf minuten was zij in dit duistere oord, dat in groot contrast stond met het dromerige en zonovergoten optimisme van de rest van de Amerikaanse Westkust. Crouwers baseerde een animatie op haar passage door Dunsmuir, die de inleiding vormt van haar solo-tentoonstelling in de Base-Alpha galerie en waarin ook computerprints, muurtekeningen en een installatie te zien zijn.

De tentoonstelling is verlengd van 6 februari tot 27 februari.
Op zaterdag 6 februari gaan een aantal muzikanten in de installatie spelen. Alexandra Crouwers vroeg deze muzikanten te werken rond haar animatie, ‘Dunsmuir’, waarin een compositie van de filmcomponist John Barry als soundtrack wordt gebruikt. Een ander uitgangspunt zou kunnen zijn de gesproken tekst van de animatie, opgenomen via Skype en voorgelezen door de Amerikaanse Ashley, die in de laatste zin van de animatie voorkomt.

De installatie in Base-Alpha is een opening naar een raadselachtige magie, waarbij de laatste ruimte, waarin de performances gaan plaatsvinden, een heidense maantempel wordt. Drones, noise, chaos en improvisaties gaan deze zelfgefabriceerde cultus van Dunsmuir ondersteunen.

In DUNSMUIR zullen spelen:
drummer en meesterimprovisator Eric Thielemans
laptopwizard, drummer en DJ Butsenzeller
duizendpoot Mauro Pawlowski in een samenwerking met de dichter/schrijver Antoine Boute, die op dat moment in Canada zit en via een Skype verbinding (hopelijk) aanwezig zal zijn
tapelooper, ’70’s synthesizer-liefhebber en gitarist Max Rouen
de Argentijnse Miguel Sosa (Parallels, Strumpets) met metadateerder Teun de Lange
noise-chaoot W. Ravenveer
en F.L.U.T. (Rufus Mich en Harry Heirmans)

Daarna is er een geestuitdrijving, een rituele slachting, een occulte samenzwering of een feestje met West Coast hiphop.

No comments: